Nu sätter vi igång – vi ska rädda närproducerad mat

Vi har funderat i många år på hur vi kan göra världen lite bättre och nu har vi bestämt oss för att äntligen göra något åt saken – vi ska kämpa för småskaliga producenter av mat.

Mat är något vi älskar och tycker är viktigt och vi behöver den även för att överleva. Men med tiden har kvalitén på matprodukter minskat i takt med priset. I dagens samhälle sker det flest köp i stora varuhus där det viktigaste är att pressa priset så lång det går. Detta har fått effekten att småskaliga producenter knappt finns kvar. För 50 år sen såg det helt annorlunda ut. Då gick man till slaktaren för att köpa kött och bonden sålde sin skörd lokalt.

Vårt uppdrag är att hjälpa lokalproducenter att nå fler kunder genom att göra det enklare att handla. Med oss beställer du de varor du vill ha och vi levererar dom direkt hem till dig utan extra kostnad eller mellanhänder. Produkterna körs direkt från producenten hem till dig utan att stanna på något lager eller liknande.

Oftast är de produkter vi säljer även ekologiska vilket gör att du får bättre, nyttigare och godare mat. Men det finns en lite hake, det kostar lite mer än de billigaste produkterna som du köper på din stormarknad. Men det handlar om några kronor här och där och det tycker vi det är värt för att få ett levande samhälle där det lönar sig att producera i liten skala.

Genom att beställa mat via oss får du godare och bättre mat levererad hem till dig utan några mellanhänder eller lager. Vi tar inte heller betalt för leveransen oavsett hur lite du beställer.

Vi börjar med att sälja ägg från Sanda Hönseri som har ekologiska kravmärkta ägg. Efterhand kommer vi att utöka utbudet med fler lokala producenter. Till en början har vi hemleveranser till Haninge, Vega, Kvarntorp, Söderby, Länna, Norrby, Skogås, Huddinge och Vendelsö.

Köp ägg från Sanda hönseri

Inlägget gjort
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *